zondag 20 mei 2012

Herfst in mei.......


Gelukkig komt er nu beter weer aan, maar het was helemaal niks!
Donkere wolken regen kou en veel wind.
Geen goeie condities voor een tuintje, de meeste groenten zijn gek op zon en warmte net als wij!
Maar we zijn evengoed druk op de tuin, we hebben er van alles ingezet en we zien wel hoe of het gaat. Zeker is dat alles veel later is als vorig jaar, geeft niet beter laat dan nooit!


De piepers doen hun best, ze staan nog niet allemaal boven de grond maar je ziet ze groeien, geweldig is dat!
Op het stukje land waar straks het kasje komt, staan tussen het onkruid nog wat aardbeien die  'over'  zijn.
Maar ja eigenlijk is dat zonde want ze zien er prachtig uit en omdat we toch genoeg ruimte hebben toch maar deze plantjes naar de andere kant van de tuin verplaatst.


Omdat we door een bestelfoutje mega-veel peultjes hebben, nog een extra stukje gaas neergezet en de rest van de peultjes ook in de grond gestopt, lekker hoor!
Maar omdat we ons plantschema ivm de kas omgegooid is begint ons tuintje nu toch wel vol te raken terwijl nog niet eens alles erin zit.
En van sommige dingen hadden we toch meer als op gerekend, zoals bv de bonen.
Verder hebben we nu ook andere dingen in de tuin gezet zoals dille en thijm tussen de bonen,  goudsbloemen en afrikaantjes bij de wortels en sjalotjes en nog wat van dat spul.

sjalotje

Komt de groei van de gewassen ten goede en staat ook nog leuk, we gaan het zien!
De spinazie komt ook al boven, de gewone dan, de aardbeispinazie waar ik vreselijk nieuwsgierig naar ben heeft zich nog niet laten zien!
De bietjes die we hadden gepoot zijn van de aardbodem verdwenen, ze waren nog wel heel klein maar ja dat waren ze vorig jaar ook. Gelukkig hadden we veel gezaaid, dus nog een bak vol kleine plantjes over en gaan we in de herkansing.
De tomaten kunnen er ook al bijna in maar heb geen idee of het klimdingen zijn of struik-plantjes, kon het niet ontcijferen op t zakkie, nou ja zien we vanzelf wel.
Een tuin blijft je toch zo-wie-zo verrassen!
courgette
Morgen een weekje weg dus was ik vanavond nog effies naar de tuin nog wat van dat stugge gras wegknippen bij de geul.
Nou ja gelijk blaren!! Was ook wel vergeten handschoenen aan te doen, eigen schuld dus.
Gelukkig krijgen we een klein maaimachientje zodat we bij de geul kunnen maaien scheelt een hoop werk. En als de geul weer goed schoon/uitgediept is gaan we er schelpen in storten.
Die geul geeft erg veel werk en dat is zonde van de tijd, we moeten het ons zo gemakkelijk mogelijk maken des te meer tijd hebben we voor de tuin, en dat is veel leuker werk!
Nog ff dan kunnen we weer spinazie eten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten